SMAG PÅ MIDDELALDEREN

AFTEN ÅBENT 

TORSDAG – FREDAG OG LØRDAG FRA KL. 17,00

BORDBESTILLING NØDVENDIG:  TLF. 5381655  ELLER E-MAIL JB@DENGYLDNESVANE.DK

ÅBNINGSTILDBUD I DENNE UGE.

 

FORRETTER:

GRAVAD LAKS PÅ BUND AF SALAT, HERTIL DILDDRESSING KR. 45,-

KOLDRØGET LAKS MED RØGEOSTECREME OG PEBERRODSNE KR. 45,-

– – – * – – – 

STEGERETTER:

STEGT FLÆSK, NYE KARTOFLER OG PERSILLESOVS    Kr.  65,-

WIENERSCHNITZEL MED TILBEHØR     Kr.  95,-

BÅLSTEGT OKSEKØD MED RODFRUGT PAPILLOT.   Kr.  95,-

BBQ STEGTE GNAVEBEN, SALAT OG BRØD  Kr.  75,-

VARMRØGET LAKS MED STEGT SPINAT.  Kr.  95,-

MEGET MØR OG SMAGFULD OKSE RIBEYE KR. 165,-

RIDDER SVANES FAD   Kr. 125,-

Kødfulde gnaveben, middelalderpølse, kyllingelår, salat fra kålgården, honningsennep, rødbeder, brød og smør.

 

POSEGRØD: KERNER AF BYG KOGT MED BACON OG KRYDDERURTER KR. 65,-

DESSERT:

PANDEKAGER I APPELSINSAUCE HERTIL VANILJEIS KR. 65,-

JORDBÆR TRIFLI KR. 65,-

 


 

 

 

 

 

 

Middelalderens taffel kunne indeholde op til 10 serveringer, dette kan vi desværre ikke tilbyde, men vi har sammensat nogle menuer, hvor du kan smage et udpluk af middelalderens køkken.

Middelalder taffel kr. 145,-  (Min. 2 kuverter)

  • Begynd med posegrød, en lille skål af kogte byg med skinke og rosiner, kogt med kanel, anis, timian og nelliker.
  • Herefter serveres fra fadeburet sild – røget laks – røget og kogt svinekød – kedelorm (en slag kogt pølse) – postej af kylling og flæsk – knapost med sylt, rødbeder, honningsennep, hjemmebagt brød og smør.
  • Til dette måltid kan vi anbefale et krus Lutendrank (krydret hvidvin), afslut med  et glas mjød til osten.

Griffenholms favorit Kr. 120,-

  • Salat af røget sild med æggeblomme og radiser.
  • Postej af hønse- og svinekød tilsmagt med spidskommen og safran.
  • Knapost med krydderurter.

Ridder Svanes fad Kr. 130,-

  • Rødbede stegte sild med peberrod.
  • Kogt røget flæsk og krydret middelalderpølse serveret med fermenteret kål, honningsennep og rødbeder.
  • Brieost, frugt og nødder.
  • Brød og smør

Skibsdrengens fad Kr. 140,-

  • Skiver af hjemmerøget svinekød.
  • Varmrøget laks med mandler og hvidløg.
  • Æggeost (en dessert af æg-sukker og rosiner).
  • Brød og smør.

Ridder Hermands fad Kr. 145,-

  • Kødfulde gnaveben – middelalderpølse – kyllingelår stegt med kanel og ingefær.
  • Hertil salat fra kålgården – honningsennep – rødbeder – brød og smør.

 

  • Carls 1883 ½ l.  kr. 50,-
  • Carls 1883 33 cl.  kr. 40,-
  • Krus hvid- eller rødvin kr. 45,-
  • Krus Lutendrank kr. 45,-
  • Vand fra kilden kr. 30,-
  • Saft af skovens bær kr. 30,-
  • Saft af hyldeblomst kr. 30,-
  • Mjød 2 cl. kr. 30,-

BESTIL VENLIGST BORD TLF. 53816555  ELLER EMAIL DENGYLDNESVANE@GMAIL.COM

 

TV 3 OPTAGELSE I GÆSTGIVERIET PÅ EN BAR I ÅR 1300

 

Se også øvrige selskabstilbud her

SE BBQ MENUER TRYK HER

Middelaldercentrets udendørs Cafè åbner den 08. juni med amerikansk Barbecue og Smoker, klassiske amerikanske retter som short ribs og baby back ribs, burgere med pulled pork og langtidsstegt oksespidsbryst, hjemmelavet pickles og coleslaw.

Typisk for disse retter er at kødet velkrydret og er tilberedt i en såkaldt smoker, ved lav varme, op til 22 timer. Hermed bliver kødet ekstremt saftigt og mørt med en meget fin røgsmag.  Vi benytter både vores gamle stenovn rygeovn og Tregger pillegrill   https://www.youtube.com/watch?v=Zvl3RWqF4TU 

 

Oksekødet er fra kvier der er født i Finland og opfordret med chokolade som en del af fodersammensætningen.

Pulled pork er fra Danske frilandsgris, der har levet et godt og frit liv.

 

 

PULLET DUCK (CONFITERET AND).

PULLET BRISKET, MØRT  OKSESPIDSBRYST.

PULLET SALMON, VARMRØGET MED PEBERRODSMAYO OG LIMECREME.

BABY BACK RIBS SAINT LOUISE STYLE (LANGTIDS STEGTE OG LÆKRE MØRE).

BUFFALO CHICKEN WINGS