top of page
wood_texture02.jpg

Menu

Til alle retter serveres brød og smør

I Gæstgiveriet Den Gyldne Svane serveres mad efter danske, tyske og engelske opskrifter fra 13-1500-tallet. Der bruges kun de ingredienser, der var til rådighed i 1400-tallet.

At spise i gæstgiveriet er en helhedsoplevelse og en måde at få historien helt tæt på - ja helt ned i maven. Guds fred og god appetit!

Fast daglig menu

Spørg venligst efter dagens ret.

Følgende retter kan kun serveres efter forudgående bestilling.

Rebslagerens solide kost

Gode som forretter men kan også bestilles som hovedretter

Stuvning af oksekød med bygkerner¹˒⁷  149 kr.

Alliance stuvning (kødstuvning med forskellige slags kød)¹  149 kr

Suppe af grønne ærter  49 kr. / stor 65 kr.

Ridderens valg

 Kødretter

Guddommelig kylling med frumenty (hvedekerner kogt i mælk og fond, krydret med krydderier)¹˒³˒⁷˒⁸  169 kr.

Oksekødstærte med grøntsager kogt i øl¹˒  149 kr.

Andebryst krydret med honning og salvie serveret med mos af pastinak  269 kr.

Grillet gris med sovs, hvid- og grønkål og bygkerner¹˒  149 kr

IMG_20220505_120902_028.jpg

Havens lækkerier

 Vegetarretter

Spinattærte med bygkerner, forårsløg og pastinak¹˒³˒  129 kr.

 Hestebønner, løg og hvidløg krydret med poudre douce oggrøntsager med frumenty (hvedekorn kogt i mælk og fond og krydret med varme krydderier) 125 kr.

Retter til fasten

 Fiskeretter

Salmone (stegt laks med hvidvinssovs) samt risotto af cremede hvedekerner¹˒⁴˒⁷˒¹²  218 kr.

Pocheret ørredfilet med sovs af løg, hvidløg og persille,

samt rodfrugter kogt med smør  169 kr.

IMG_20220519_204630_529.jpg

De små ekstra retter

 Salat

Salat af grønne urter med nødder og dressing  55 kr. / stor 89 kr.

Salat af kål, grønkål, gulerødder og rosiner samt sennepsdressing¹¹  48 kr. / stor 75 kr.

Til den søde tand

 Dessert

Peeres i confyth (pære kogt i sød vin, serveret med krydret sirup og nødder)˒¹²  45 kr.

Krummer Krapfen med blommesauce (friturestegt ostehalvmåner med blommesovs)¹˒³˒⁷  52 kr.

Hirsegrød med frugtsovs  39 kr.

MC_DGS_mad-2.jpg

Smagsprøver - tapas

Nogle af vores retter kan også serveres som tapas. Bed venligst om det.

Børnemenu (under 13 år) — 75 kr.

Kyllingelår med kanel (kylling, kanel, salt og olie)

- Eller - 

Gnavben (Spareribs, salt og olie) samt
Mosede grønne ærter (ærter, løg, brød, persille, peber, kanel, ingefær, hvidvinseddike og salt)

- Eller -

Frumenty (hvedekerner kogt i mælk og fond, krydret med krydderier)

Dessert

Hirsegrød med sovs af årstidens bær (hirse, mælk, salt, årstidens frugter og bær, honning, muskatnød, nelliker og anis)

Allergener

1- Gluten

2 - Krebsdyr

3 - Æg

4 - Fisk

5 - Jordnød

6 - Soya

7 - Mælk

8 - Nødder

9 - Selleri

10 - Sesam frø

11 - Sennep

12 - Sulfitter

13 - Lupin

14 - Bløddyr

Rebslagerens solide kost
Ridderens valg
Havens lækkerier
Fasteretter
De små ekstra retter
Til de søde tand
Småretter
Børnemenu
Allergens
wood_texture02.jpg

Planlæg din næste fest eller firmaarrangement på Middelaldercentret

Skal familien have en ekstra oplevelse ved den runde fødselsdag, firmatur, konfirmation eller bryllup, så tøv ikke med at tage kontakt til os, så kan vi sætte et spændende program og menu sammen for dagen. Det vil blive en fest, gæsterne aldrig glemmer!

dinerhall.jpg
bottom of page